Kerhoviesti syyskuussa 2021

Ulkoilemme usein      

Olemme saaneet nauttia kerhossa hyvistä keleistä. Sade ei ole estänyt 

ulkoilua kovinkaan usein, mutta syksy ja sen tuomat syyssateet tekevät kohta tuloaan. 

Alkaneella lukukaudella lapsia on kiinnostanut leikit metsässä, sekä leikit, joissa saa juosta ja piilotella. Sisällä tapahtuvista toiminnoista suosituimpia ovat olleet pelit ja askartelut.

Ryhmässä toimiminen

Lasten leikit ovat sujuneet todella sopuisasti ja on oikein mukava yhdessä tekemisen meininki. Toki toisinaan tulee pientä kinaa lasten kesken. Suuria riitoja tai kiusaamista ei ole havaittu, mutta mikäli merkkejä sellaisesta nähdään, puutumme kerholla niihin. Olemme herkästi yhteydessä myös teihin vanhempiin. Pohditaan sitten yhdessä, miten toimimme asiassa.

Varavaatteet

Toivomme kaikkien kerholaisten tuovan kerholle varavaatteita kastumisen varalle. Vaatteet kannattaa varustaa lapsen nimellä. Varavaatteet voi säilyttää vaikkapa kangaspussissa lapsen omassa naulakossa. Myös vettä kestävät jalkineet saattavat olla tarpeen.

Puhelimen käyttö kerhopäivän aikana

Sovimme yhdessä lasten kanssa puhelimen käyttöön liittyvistä säännöistä. Tässä muutamia etukäteen miettittyjä ohjeita, mutta otamme mielellämme huomioon myös kotiväen toiveita ja vinkkejä.

* Puhelin säilytetään repussa, äänet saa olla päällä kerhon aikana.

* Tärkeissä asioissa kerholainen saa soittaa kotiin, hän saa siihen luvan ohjaajalta.

* Järjestämme perjantaisin pelituokion iltapäivällä. Käytössä on tuolloin kerhon pelikone. Oman      puhelimen käyttö on tuolloin myös sallittua, mikäli se sopii kerholaisen vanhemmille.

* Omaa puhelinta ei saa luovuttaa kaverin käyttöön

* Kerho ei voi vastata lasten puhelimista, eikä lasten muusta omaisuudesta

 • Kerhoaikana ei voi soittaa kotiin sopiakseen vierailuja kavereille. Toivomme, että nämä asiat sovittaisiin kotona jo edellisenä päivänä
 • Laitattehan kiireellisiä, esim. lapsen kerhopäivää koskevia viestejä, vain kerhon omaan puhelinnumeroon +358 50 358 1405

Koululaisten syysloma

Myös kerhossa lomaillaan syyslomaviikolla 42. Loman jälkeen kerho jatkuu taas maanantaina 25.10. normaaliin tapaan heti koulupäivän päätyttyä.                                                  

Halloween kummitusjuhlat

Lokakuussa järjestäme ip-kerhon kummitusjuhlat. Halutessaan kerholainen saa silloin pukeutua omaan naamiaisasuunsa. Mikä vaan mieluinen naamiaisasu on sopiva. Kummitusjuhlista tiedotamme vielä tarkemmin lokakuun aikana.

Välipalatoiveita

Lapset saavat esittää kerholla toiminta- ja välipalatoiveita. Myös te aikuiset voitte esittää omia toivomuksianne ja vinkkejä. Risut ja ruusut ovat aina tervetulleita!

Mukavaa alkavaa syksyä!

Terveisin Timi

Ip-toiminnan tutustumishetki ja ensimmäiset kerhopäivät

Tiistaina 10.8. klo 9:00 koulun tutustumistilaisuuden jälkeen on mahdollista tulla pikaisesti moikkaamaan kerhomme vastuuohjaajaa Mikkelän koulun alapihalle. Koronatilanteen takia vanhemat eivät voi tulla koulun sisällä sijaitseviin kerhomme tiloihin. Voitte esittää ohjaajalle kysymyksiä ja toiveita. Samalla on tilaisuus täyttää Tietoja lapsesta iltapäivätoimintaan-lomake ja jättää se ohjaajalle. Mikäli lapsellanne on ruoka-aineallergia tai erityistoiveita ruuan suhteen, on hyvä ilmoittaa asiasta ennen ensimmäistä kerhopäivää. Se onnistuu puhelimitse, tai vaikkapa tekstiviestillä kerhon omaan puhelimeen +358503581405.

Koulu alkaa ke 11.8. klo 9:00. Keskiviikkona koulu päättyy klo 12:30.

Iltapäivätoiminta alkaa jokaisena koulupäivänä arkisin heti koulun päätyttyä. Viikonloppuisin kerho on suljettu. Ensimmäisinä koulupäivinä noudamme kerholaiset koululuokista koulun päätyttyä.

Mikäli teillä on kysyttävää kerhomme toiminnasta ennen koulun aloittamista, tavoitatte vastuuohjaajan puhelimitse 0405871986.

Tervetuloa Kerhoon!

Kivaa, kohta pääsemme kouluun!

Tietoja iltapäivätoimintaan

Muistattehan toimittaa kerholle Tietoja lapsesta iltapäivätoimintaan lomakkeen.

Lomakkeen voitte ladata ja tulostaa Espoon kaupungin iltapäivätoiminnan sivuilta. Linkin sivuille löydätte tämän sivumme oikeasta laidasta.

Voitte skannata lomakkeen allekirjoitettuna ja lähettää sen sähköpostitse osoitteesemme siberianjay@kolumbus.fi tai postitse osoitteesen Ruusutorpanpuisto 1 A 6, 02600 Espoo

Kiitos ja tervetuloa kerhoon!

Kiitos kuluneesta kerhovuodesta!

Kiitämme teitä asiakkaitamme yheistyöstä ja luottamuksesta!

On ollut suuri kunnia saada pitää huolta lapsistanne ja auttaa teitä vanhempia suuressa kasvatustyössänne. Toivotamme teille kaikille kaunista ja virkistävää kesää!

Mikäli teille tulee mieleen kysymyksiä tai tarvitsette apua lastenne kerhoasioissa, tavoitatte meidät puhelimitse ja sähköpostitse myös kesäaikaan.

Toimistopuhelinnumeromme on +358 4 0587 1986.

Sähköpostiosoite on siberianjay@kolumbus.fi

Mikkelän koulun ip-toiminnan

Kerhoviesti toukokuussa 2021

Kouluvuotta on jäljellä enää pari viikkoa ja koululaisten on kohta aika siirtyä kesälomalle. Kevät on tuonut mukanaan iloista mieltä ja uutta uskoa tulevaan. Odotamme varmaan kaikki kesältä paljon ja toivottavasti odotuksemme täyttyvät.

Jatkoa seikkailuun! Edellisen ulkoiluseikkailun saaman suosion innoittamana 2.6. keskiviikkona on kerholla jälleen seikkailua ja tapahtumia. Mikäli sää ei sovellu seikkailuun, tapahtuma siirretään torstaille.

Kadonneet varusteet Viimeisellä viikoilla esittelemme taas lapsille koulun löytötavarakaapin sisältöä ja yritämme löytää vaatteille oikeita omistajia.

Kevätlukukauden viimeinen kerhopäivä on perjantaina 4.6. 

Syksyllä kerhon ovet aukeavat taas ensimmäisenä koulupäivänä heti lasten koulupäivän päätyttyä. 

Kerhomaksut Kesäkuusta emme peri lainkaan kerhomaksua. Muistattehan lopettaa mahdollisesti olevat automaattiset kehomaksusuoritukset pankissanne, kun toukokuun erä on maksettu. Tarkistamme maksutilanteet ja laitamme teille laskun mahdollisesti vielä avoinna olevista maksuista kesäkuun aikana. 

Ip-kerhotoimintapaikat 2021-2022 Tulevien 2-luokkalaisten hakuaikaa on jatkettu 10.6. asti. On mahdollista, että kaikille kakkosluokkalaisille ei ole tarjolla kerhopaikkaa. Jos siis uskotte tarvitsevanne paikkaa, kannattaa sitä hakea samantien. Jälkeen päin paikkaa tuskin enää saa.

Kerhopaikkapäätökset Mikäli olette hakeneet, tai haette, määräaikaan mennessä kerhopaikkaa lapsellenne ensi lukuvuodeksi, tulette saamaan asiasta päätöksen Wilman kautta, tai postitse 14.6. alkavalla viikolla. Kaikille kakkosluokkalaisille hakijoille ei välttämättä voida osoittaa kerhotoimintapaikkaa. 

Lisätietoa kerhopaikan hakemisesta varsinaisen hakuajan jälkeen löytyy Espoon kaupungin nettisivuilta. Timiltä voi myös kysyä kaikkia iltapäivätoimintaa koskevia asioita myös kesäloman aikana. Parhaiten Timin tavoittaa puhelimitse 040-587 1986 tai sähköpostilla siberianjay@kolumbus.fi

Kiitollisin mielin toivotamme teille iloista ja kaunista kesää!

Terveisin ip-kerhon aikuiset

Ip-toimintapaikan hakeminen

Hyvät tulevien ykkös- ja kakkosluokkalaisten huoltajat,

nyt on aika hakea lapsellesi iltapäivätoimintapaikkaa lukuvuodelle 2021-2022. Hakuaika on 8.1- 10.5.2021. Hakemus löytyy Wilman ”Hakemukset ja päätökset” välilehdeltä. Päätökset julkaistaan Wilmassa viikolla 20. Tulevien 2-luokkalaisten kohdalla vastaukset saapuvat 14.6. alkavalla viikolla.

Haethan paikkaa hakuajan puitteissa, sillä paikan saaminen hakuajan jälkeen ei ole välttämättä mahdollista. Iltapäivätoiminnan ryhmät perustetaan hakuaikana hakeneiden ensimmäisen vuosiluokan sekä erityisen tuen oppilaiden määrän mukaan. Mikäli ryhmiin jää vapaita paikkoja, sijoitetaan niihin toisen vuosiluokan oppilaita. Tilanteessa, jossa tasavertaisia hakijoita on enemmän kuin vapaana olevia paikkoja, paikan saaja arvotaan.


Lisätietoja iltapäivätoiminnan lapsivalinnoista

www.espoo.fi/iltapaivatoiminta

iltapaivatoiminta@espoo.fi

Kerhokuulumisia Tammikuussa 2021Päivät ovat jo hieman pidentyneet ja olemme saaneet nauttia kauniista talvipäivistä.
Lumi ja pakkanen ovat antaneet mahdollisuuksia mäenlaskuun sekä moniin erilaisiin lumileikkeihin. Lapset ovat aina innokkaita keksimään uusia leikkejä. Ja vauhtia riittää!

Luistelumahdollisuus kerhossa
Kerhoaikana, sää- ja jääolosuhteiden salliessa, lapset voivat hiihtää, luistella ja pelata jääkiekkoa pallolla. Jäädytetyllä kentällä liikkuessa tulee lapsilla olla omat varusteet, kypärä ja luistimet.

Toiveita ja ideoita
Olemme tiedustelleet lasten mielipiteitä kerhopäivistä ja keskustelleet minkälainen tekeminen on kerhossa kivaa ja mikä ei ole, niin kivaa. Pyrimme toteuttamaan lasten toiveita ja ideoita mahdollisuuksien mukaan. Olemme kiitollisia, myös teiltä lasten vanhemmilta, saamastamme palautteesta ja otamme toiveitanne ja kehitysehdotuksia jatkossakin vastaan mielellämme.

Askarteluteemana avaruus
Tammikuun viimeisellä viikolla kerhossa askarrellaan avaruusaiheisia teoksia.
Kerholle valmistetaan miniavaruustila, jonne lasten tekemät askartelut ja taideteokset kootaan näyttelyksi.

Ystävänpäivä 14.2.
Vuonna 2021 ystävänpäivä osuu sunnuntaille. Sunnuntaita edeltävällä viikolla
käsitelemme kerholla ystävyyteen ja kaveruuteen liittyviä kysymyksiä.
Kerholla on mahdollista valmistaa ystävänpäiväkortteja sekä pieniä lahjoja ystäville.

Hiihtoloma
Koulun hiihtoloman aikaan 22.2-26.2.2021 ei ole kerhoa.
Loman jälkeen ip-toiminta jatkuu normaaliin tapaan.

Koululaisten joululoma

Syyslukukauden viimeinen kerhopäivä on tiistai 22.12.2020.

Mikäli koulu päättyy normaalia aikaisemmin, alkaa kerho välittömästi lapsen koulupäivän päätyttyä. Kerho jatkuu loman jälkeen torstaina 7.1.2020. 

Kerhokuulumisia marraskuussa 2020

Talvi on tulossa

Lähestymme vuoden pimeintä aikaa. Tämä ei tunnu haittaavan lapsia juurikaan. Kerhossa leikit ja puuhailu on ollut innokasta ja iloista. Koronan takia ulkoilemme paljon. Suosituimpia leikkejä ovat olleet erilaiset juoksuleikit ulkona. Sisällä askarrellaan ja piirretään.

Palaute, jota saimme kerhon omista Halloween-juhlista, on ollut rohkaisevaa.

Juhla oli oikea valopilkku syksyn harmauden keskellä. Seuraava juhlamme on 4.12.

Emme kiusaa!

Edellisessä kirjeessämme pyysimme palautetta teiltä vanhemmilta mahdolliseen kiusaamiseen liittyen. Toivottavasti kiusaamista ei esiinny jatkossakaan. Emme kuitenkaan herpaannu, vaan puhumme jatkuvasti ystävällisen ja toisia huomioivan kohtaamisen puolesta. Hyvät ja kohteliaat käytöstavat ovat teemana marraskuun alussa. Kannustattehan lapsia myös kotona. Pyydetään kaikkia mukaan yhteisiin leikkeihin!

Teatteria ja draamaa

Samoin kuin viime lukukaudella, aloitamme edellä mainittuun ystävyysteemaan liittyen kerhomme sisäisen näytelmäkerhon. Näytelmäkerho kokoontuu kerran viikossa. Näytelmäkerhoon ei tarvitse ilmoittautua, vaan mukaan pääsevät kaikki lapset, jotka ovat kiinnostuneita näytelmistä. 

Jouluaskartelu

Marraskuussa kerhossa aloittaa tonttupaja. Tonttupajassa askarrellaan pieniä lahjoja ja joulukortteja. Tonttupaja toimii joulukuun 20. päivään saakka. Kuvissa on lasten jo valmistamia puutöitä.

Pipareiden koristelua ja Itsenäisyyspäivän juhlintaa

Torstaina 3.12. juhlistamme tulevaa Itsenäisyyspäivää ja koristelemme kerhossa pipareita.

Piparit nautimme juhlallisesti perjantaina 4.12.

Ideoita, risuja ja ruusuja

Kysymme usein lapsilta toiveita toimintaamme liittyen. Sen lisäksi toivoisimme palautetta teiltä vanhemmilta, jotta voisimme edelleen kehittää palveluamme. 

Erityisesti toivoisimme teidän antavan meille ip-toiminnan ohjaajille palautetta, joka liittyy

 • kerhon päiväohjelmaan                Kertooko lapsi toiveistaan kotona?
 • kerhon eri teemoihin                    Mitä asioita te toivoisitte kerhossa käsiteltävän?
 • välipalan sisältöön                       Onko maukasta ja riittävästi?
 • tiedottamiseen                              Saatteko tarpeeksi tietoa ja oikeilla tavoilla?
 • lapsen tarpeiden huomioimiseen  Osaammeko tukea lastanne oikein?

Näin korona-aikana voitte antaa helpoiten palautetta meille sähköpostitse ja puhelimitse. 

Koululaisten joululoma

Syyslukukauden viimeinen kerhopäivä on tiistai 22.12.2020.

Mikäli koulu päättyy normaalia aikaisemmin, alkaa kerho välittömästi lapsen koulupäivän päätyttyä. Kerho jatkuu loman jälkeen torstaina 7.1.2020. 

Kerholla voi rakentaa erilaisia leluja puusta.

Valmistamme Tonttupajassamme puuleluja yhdessä lasten kanssa.

Kuvassa Jeeppi

Kummitusjuhlat

Pöö!!

Halloween kummitusjuhlat ip-kerholla

Järjestämme lasten kanssa ip-kerholla kummitusjuhlat. 

Halutessaan kerholainen saa silloin pukeutua omaan naamiaisasuunsa. 

Mikä vaan mieluinen oma naamiaisasu on sopiva. 

Kerholla on toimintapisteitä, joihin lapset saavat osallistua valintansa mukaan. 

Juhlassa tarjotaan lapsille herkkuvälipalaa.

 • Hämähäkkilaboratoriossa valmistetaan taikajuomia
 • Rohkeimmat saavat osallistua lasten omaan kauhukäytävään
 • Karkkikaappari
 • Ammu monsteria
 • Kamalan onnen pyörä saattaa antaa karkin tai kepposen

Kun välipala on nautittu, jokainen lapsi saa oman pienen herkkupussin. Omia herkkuja ei siis tarvita.

Tervetuloa!

Terveisin iltapäiväkerhon omituiset otukset