Kerhoviesti syyskuussa 2020

Kerhokuulumisia syyskuu 2020

Odotettavissa vaihtelevaa säätä
Lukukauden alussa olemme saaneet nauttia hyvistä ulkoilukeleistä ja olemme olleet mahdollisimman paljon ulkona. Myös koronatilanteen takia tämä on ollut hyvä vaihtoehto ja jatkamme ulkoilua edelleen. Lapsia on kiinnostanut erityisesti vauhdikkaat yhteisleikit, joissa saa juosta ja piilotella.

Kerhon henkilökunta
Kerhossa työskentelee, Irina,Timi, Henry, Anni ja Naz. Naz on työharjoittelujaksolla.

Kiusaamisen ehkäisy
Lasten leikit ovat sujuneet aika sopuisasti ja yleensä on ollut oikein mukava yhdessä tekemisen meininki. Toki toisinaan tulee kinaa lasten kesken. Nämä pienet riidat olemme saaneet sovittua ja kohta on taas uusi leikki käynnissä. Mikäli merkkejä jatkuvasta kiusaamisesta havaitaan, puutumme kerholla niihin. Silloin olemme yhteydessä myös teihin, lasten vanhempiin. Pohditaan sitten yhdessä, miten toimimme asiassa. Toivomme myös teiltä tietoa, mikäli lapsenne kertoo kotona tulleensa kiusatuksi kerhopäivän aikana.

Varavaatteet
Toivomme kaikkien kerholaisten tuovan kerholle varavaatteita kastumisen varalle. Vaatteet kannattaa varustaa lapsen nimellä. Varavaatteet voi säilyttää vaikkapa kangaspussissa lapsen omassa naulakossa. Myös vettä kestävät jalkineet saattavat olla tarpeen.

Puhelimen käyttö kerhopäivän aikana
Sovimme yhdessä lasten kanssa puhelimen käyttöön liittyvistä säännöistä. Tässä muutamia etukäteen miettittyjä ohjeita, mutta otamme mielellämme huomioon myös kotiväen toiveita ja vinkkejä.

* Puhelin säilytetään repussa, äänet saa olla päällä.
* Tärkeissä asioissa kerholainen saa soittaa kotiin, hän saa siihen luvan ohjaajalta.
* Puhelinta ei saa räplätä tarpeettomasti.
* Valokuvaus on sallittua vain, jos se kuuluu kerhopäivän ohjelmaan.
* Järjestämme perjantaisin pelituokion iltapäivällä. Käytössä on tuolloin kerhon pelikone. Oman puhelimen käyttö on tuolloin myös sallittua, mikäli se sopii kerholaisen vanhemmille.
* Kerhoaikana ei voi soittaa kotiin sopiakseen vierailuja kavereille. Toivomme, että nämä asiat sovittaisiin kotona jo edellisenä päivänä.
* Omaa puhelinta ei saa luovuttaa kaverin käyttöön
* Kerho ei voi vastata lasten puhelimista, eikä lasten muusta omaisuudesta

Koululaisten syysloma
Myös kerhossa lomaillaan viikolla 42 12.10-16.10. Kerho jatkuu loman jälkeen maanantaina, normaaliin tapaan.

Kehitetään toimintaa yhdessä
Teemme yhteistyötä koulun opettajien kanssa. Saamme koululta ideoita ja vinkkejä mm. siitä, miten kerhossa voidaan tukea yksittäistä oppilasta ja opetusta. Otamme mielellämme myös huomioon teidän vanhempien toiveita ja ehdotuksia kerhon toiminnan kehittämiseksi. Näitä toiveita voi kertoa suoraan Timille, tai laittaa vaikkapa sähköpostitse.

Halloween kummitusjuhlat
Lokakuussa järjestäme ip-kerhon kummitusjuhlat. Halutessaan kerholainen saa silloin pukeutua omaan naamiaisasuunsa. Mikä vaan mieluinen naamiaisasu on sopiva. Kummitusjuhlista tiedotamme vielä tarkemmin lokakuun aikana.

Kerhon oma puhelin
Ip-kerhon ohjaajan tavoitatte kerhoaikoina kerhon omasta numerosta +358 50 358 1405
Tähän numeroon toivomme saavamme kaikki lapsen koulupäivää koskevat viestit.
Viestit luetaan ennen kerhopäivän alkamista.

Timin oma puhelinnumero on +358 40 587 1986. Tähän numeroon lähetetyt
viestit eivät välttämättä välity kerho-ohjaajille saman päivän aikana.

Muistilistaa
• Koulun loma-aikoina, eikä myöskään lauantaikoulupäivisin ole ip-kerhoa.
• Koulun syysloma on viikolla 42.
• Kummitusjuhlista tulee erillinen tiedote myöhemmin
• Varmistathan, että lapsella on riittävästi vaihtovaatetta ulkoilua varten.
• Annathan palautetta ja kehitysehdotuksia ohjaajille.
• Lapset saavat esittää kerholla välipalatoiveita. Myös te aikuiset voitte esittää omia toivomuksianne. Muistattehan tiedottaa kerholle lastenne ruoka-aineallergioista.
• Laitattehan kiireellisiä, esim. lapsen kerhopäivää koskevia viestejä, vain kerhon omaan puhelinnumeroon +358 50 358 1405